Sétáló Mesék fotópályázat

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület fotópályázatot hirdet Sétáló Mesék címmel!

Keresd meg a kedvenc mesekönyved és vidd el sétálni! Fotózd le a legszebb helyeiden a városban, a reggeli kávéd mellett a teraszon, a parkban sétálva és az őszi erdőben túrázva, a szomszéd néni tornácán vagy éppen az adventi és karácsonyi fények tengerében!

✔A képeket szakértő zsűri bírálja el, a következő kategóriákban:
Kedvenc mesekönyvemmel a természetben.
Kedvenc mesekönyvem városi sétája.
Kedvenc mesekönyvem adventi kalandja.
Kedvenc mesekönyvem a karácsonyfa alatt.

✔ Nyeremények:

Dedikált példányok az egyesület legújabb, Mesék a csodakertről című kiadványából:

http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/index.php…

✔Fődíj:

Mesés üdülés! 2 éjszakára szóló ajándékutalvány a noszvaji Kékablak Vendégházba, 4 fő részére, Meseút és Barlanglakás belépővel! információk:

https://www.facebook.com/K%C3%A9kablak-Vend%C3%A9gh%C3%A1z-Noszvaj-208392445840659/

✔A pályázni lehet életkori vagy földrajzi megkötés nélkül, határon innen vagy túlról is.
✔ A nyerteseket emailben értesítjük és a legszebb képek felkerülnek a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület Web illetve facebook oldalára.
✔A képek készülhetnek bármilyen fényképezésre alkalmas eszközzel, de jpg formátumú kép legyen és egy kép mérete minimum 1 mb ! Technikai megkötés nincs, bármilyen módosítás, vagy vágás megengedett.
✔Egy pályázó maximum 20 képet küldhet be, amelyek lehetnek egyedi fotók, vagy legfeljebb 6 képből álló sorozatok. Az alkotások legyenek eredeti tartalmak.
✔Beküldés: A pályázó által beadott összes fotó egyazon email mellékleteként szerepeljen. Az emailben szerepeljen a pályázó neve, életkora, címe, telefonszáma és néhány soros írás a beküldött kép vagy a képen szereplő mesekönyv történetéről.
Kíváncsiak vagyunk, hogy miért fontos neked ez a könyv!
✔A fényképek elküldésével a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója azokat korlátlanul felhasználhassa elektronikus felületein vagy nyomtatott kiadványaiban. A pályázó a nevezéssel elfogadja a pályázat feltételeit, hozzájárul beküldött szövege és adatai jelen pályázat céljainak megfelelő felhasználásához.
✔A pályázatot lebonyolító MeME ügyvivő bizottság tagjai és rokonai jelen pályázatban nem vehetnek részt!

Beküldési határidő 2019. december 31. éjfél.
Cím: metamorphoseshu@gmail.com

Mesékkel az egyetlen Földért: klímatudatos beszélgetőkör

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület és Mohácsi Nusi, a Shamo bags környezettudatos márka tervezője 5 alkalmas beszélgetőkört indít október 29-én, 18 órától.

A hamarosan megjelenő könyvünkhöz kapcsolódva mesélünk és beszélgetünk a természet és az ember viszonyáról, a mesékről, amelyek a teremtett világ iránti felelősségre szólítanak fel évszázadok óta.

Mesék az élethez

„A mesék élni tanítanak”-vallja Boldizsár Ildikó, akinek a Metamorphoses Meseterápiás Módszert köszönhetjük.
Szeptember 27. és 30. között a Gombolyító Terápiás Műhely és a Metemorphoses Meseterápiás Egyesület szervezésében a „Mesék az Élethez” program keretében több, mint 30 helyszínen zajlottak élőszavas mesemondások, alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások, felnőtt mese-estek. Ölbeli mondókáktól sorsfordító, komoly mesékig, kicsik kacagásától, felnőttek homlokráncoló, mély elgondolkodásáig sokszínű elevenséggel érkeztek meg a mesék a ma emberéhez.
Nem csak a mesék elevenedtek meg, hanem a meseterapeuták közössége is megtelt élettel! Szervezés, kapcsolattartás, ötletelés, egymás támogatása, mind-mind egy egy szállá vált közös fonalunkban. Az a közösség pedig, amit mesék tartanak össze akkor is élő marad, ha tagjai földrajzilag nem egy helyen tartózkodnak.
Akik ellátogattak egy-egy helyszínre nem távoztak ajándék nélkül. Mesék költöztek a szívükbe, a gondolataikba, az életükbe. Mi pedig reméljük, egyre több mesekönyv lapul majd mindennapi útravalóul a modern tarisznyákban!

VÁLLALTUK – MEGCSINÁLTUK!

Meseterápiás Egyesületünk is csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért kezdeményezéshez, vállalva, hogy összegyűjtjük azokat a meséket a világ minden tájáról, amelyek a teremtett világ iránti felelősségre szólítanak fel évszázadok óta. Alig több, mint két hét telt el ígéretünk óta, és a könyv elkészült! Meseterapeutáink rengeteg mesét találtak a témával kapcsolatban, nem is fért bele mind a kötetbe, amelyről bővebb információ itt található:

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/egyeb/mesek-a-csodakertrol-az-egyetlen-foldert

“Olyan meséket adunk közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük – összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle… De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség…”

Fogadjátok szeretettel! Köszönjük a Magvető Kiadónak az együttműködést!

Mesék az Élethez – Szeptember 30

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját.

Ehhez az ünnephez kapcsolódva, 2018.09.29.-án a Gombolyító Terápiás Műhely elindította a “Mesék az Élethez” programot.

Idei évtől a Gombolyító Terápiás Műhely kezdeményezésére a Metamorphoses Meseterápiás Egyesülettel országossá bővítjük a programot. Ezzel a konferencia és a Mesék éjszakája mellett a 3. rendszeres eseményünket indítjuk útnak.

Ha csatlakoznál résztvevőként, vagy végzett meseterapeutaként a szervezéshez, további információkat itt vagy a facebook oldalunkon találsz.

Reméljük, minél többen csatlakoztok a kezdeményezéshez, hogy méltóképpen ünnepelhessük népmeséinket!

IFOTES Világkongresszus előadás a módszerről

Örömmel adjuk tovább a hírt: a Metamorphoses Meseterápiás Módszer egy igazán jelentős mérföldkőhöz érkezett. Megalkotója és egyesületünk elnöke Dr. Boldizsár Ildikó július 6-án az Olaszországban megrendezésre kerülő XXI. IFOTES Világkongresszuson egy 45 perces angol nyelvű előadás keretében mutatja be a módszert az érdeklődőknek. A kongresszusra 25 országból 1000 ember érkezik, akik megismerhetik azt, amiben mi itt az Egyesületnél mindannyian hiszünk: a mesékkel utat találhatunk, kapcsolatot építhetünk, ezáltal segíthetünk a hozzánk fordulóknak.
Éppen ezért mi egészen biztosak vagyunk az előadás sikerében, amiről hírt fogunk adni még ezen a hétvégén.

https://udine-2019.ifotes.org/en/scientific-program/6th-july/parallel-lectures-11-00-12-30/ildiko-boldizsar

Mesék éjszakája 2019 3 ország 16 városában

Legyen ez a nap a meséké! Legyen egy éjszaka, ami a mesékről szól! Legyen varázs, utazás, együtt hallgatás, legyen közös mese-élmény, együtt mozdulás. Legyen június utolsó szombatja a meséké!
A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái és támogatói mondják majd a meséket délutántól éjszakáig 3 ország 12 városában: Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Pápa, Szeged, Ócsa, Gyula, Kecskemét, Debrecen, Kaposvár, Brassó, London, Cambridge, Szombathely, Pécs, Szatmárnémeti.

A helyszínek bővülnek, kövesse honlapunkat és facebook oldalunkat a friss információkért és várjuk a legközelebbi helyszínen.

        

Adó 1%

Ön is hisz a mesék gyógyító erejében?

Kérjük, hogy adója civil szervezeteknek felajánlható 1%-ával is támogassa törekvéseinket!
A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület adószáma: 18622265-1-19.

Az adó 1+1% felajánlásáról bővebben itt tájékozódhat.

Köszönjük a támogatást!

Mesék az oktatásban és nevelésben konferencia

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület szakmai konferenciája

2019. május 17. 9-17.30

Regisztráció kezdete: 8.20

Helyszín: Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház és Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, Budaörs, Szabadság út 26.

16 előadás, 18 workshop

Részvételi díj: 9500 Ft Metamorphoses-meseterapeutáknak: 7000 Ft
Előadóknak ingyenes.

Részletes program itt.