Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mesékkel az egyetlen Földért: klímatudatos beszélgetőkör

2019.10.29. @ 18:00 - 20:00 CET

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület is csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért kezdeményezéshez, vállalva, hogy összegyűjtik egy könyvbe azokat a meséket a világ minden tájáról, amelyek a teremtett világ iránti felelősségre szólítanak fel évszázadok óta.

Velük és Mohácsi Nusival, a Shamo bags környezettudatos márka tervezőjével karöltve egy öt alkalmas klímatudatos beszélgetőkörre hívunk titeket, melynek apropóját a könyv megjelenése adja.

🌿 Az esemény során a könyvből szemezgetve olyan meséket adunk közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük – összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle… De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség…

🌿 A beszélgetőköröket mesemondással nyitjuk, majd meghívott vendégeinkkel és a közönséggel együtt körbejárjuk a felmerülő tanulságokat, kérdéseket.

🌿 Az öt alkalmas sorozat első részére október 29-én kerül sor, 18-20 óráig.
Témánk: Amikor még békében élt az ember a természettel
Mesélőink: Boldizsár Ildikó és Veres Károly
A kerekasztal beszélgetés további résztvevői: Risnyovszki Enikő, Kocsis Dóra és Németh Edvárd (Talpalatnyi történetek blog írói), Mohácsi Nusi (Shamo bags tervezője)

🌿 Helyszín: a családias hangulatú Café Zsivágó, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
🌿 A program ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Érkezési sorrendben tudtok majd helyet foglalni, így érdemes időben ott lenni, elkortyolni akár egy csésze lélekmelegítő teát és ráhangolódni az elkövetkező varázslatra.

Gyertek, ünnepeljük együtt az életet!

Részletek

Dátum:
2019.10.29.
Időpont:
18:00 - 20:00 CET
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2562037280499327/

Szervezők

Shamo bags
Metamorphoses Meseterápiás Egyesület

Helyszín

Café Zsivágó
Paulay Ede u. 55.
Budapest, 1061 Hungary
+ Google Térkép
Honlap:
http://www.cafezsivago.hu/