Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mesékkel az egyetlen Földért: klímatudatos beszélgetőkör

2019.11.26. @ 18:00 - 20:00 CET

Ingyenes

❖ A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület is csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért kezdeményezéshez, vállalva, hogy összegyűjtik egy könyvbe azokat a meséket a világ minden tájáról, amelyek a teremtett világ iránti felelősségre szólítanak fel évszázadok óta. Így született meg a Mesék a csodakertről – Az egyetlen Földért című kötet Boldizsár Ildikó szerkesztésében, melynek a könyvbemutatójára várunk mindenkit szeretettel.

❖ Az esemény a második része annak az öt alkalmas klímatudatos beszélgetőkörnek, amit az egyesület Mohácsi Nusival, a Shamo bags környezettudatos márka tervezőjével karöltve álmodott meg, és melynek apropóját a könyv megjelenése adja.

❖ Ezen az alkalmon a könyvből szemezgetve olyan meséket adunk közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük – összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle… De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség…

❖ A beszélgetőkörünket mesemondással nyitjuk, majd meghívott vendégeinkkel és a közönséggel együtt körbejárjuk a felmerülő tanulságokat, kérdéseket.

Mesélnek: Nezvál Eszter és Fejér Noémi meseterapeuták

❖ Az öt alkalmas sorozat második részére és a könyvbemutatóra november 26-án kerül sor, 18-20 óráig.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Boldizsár Ildikó, Veres Károly, Risnyovszki Enikő, Balassa Bettina (KÉK közösségi kertek projekttől),Mohácsi Nusi (Shamo bags tervezője)

❖ Helyszín: a családias hangulatú Café Zsivágó, 1061 Budapest,
Paulay Ede utca 55.
❖ A program ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Érkezési sorrendben tudtok majd helyet foglalni, így érdemes időben ott lenni, elkortyolni egy csésze lélekmelegítő teát és ráhangolódni az elkövetkező varázslatra.

Gyertek, ünnepeljük
együtt az életet!

Részletek

Dátum:
2019.11.26.
Időpont:
18:00 - 20:00 CET
Összeg:
Ingyenes
Honlap:
https://www.facebook.com/events/475829566379390/

Szervezők

Metamorphoses Meseterápiás Egyesület
Shamo bags

Helyszín

Café Zsivágó
Paulay Ede u. 55.
Budapest, 1061 Hungary
+ Google Térkép
Honlap:
http://www.cafezsivago.hu/