Meseláng

December 21. a csillagászati tél kezdete, az év “legrövidebb” napja, amikor a sötétség jóval hosszabb, mint a világosság. Bár még előttünk vannak a fényes ünnepek, felkészülünk a hideg évszakra, amit elhoz nekünk a három hókristály köpönyeges öregember. A sötétségben és hidegben könnyebb észrevenni a melengető fényeket, amik máskor magától értetődően vannak mellettünk. Figyeljünk hát rájuk, a külső, belső forrásainkra és osszuk meg egymással!
2019-től kezdve minden évben mesélésre hívunk titeket, ezúttal kis, meghitt eseményekre! Meséljetek ma szeretteiteknek, barátaitoknak, kisebb-nagyobb közösségeknek.
Vigyük szerte a mese lángját december 21-én. Írd meg nekünk, hogy kinek és hol mesélsz, akár a legszűkebb körben is és rákerülsz a Fénytérképre. Ha úgy gondolod, hogy ez nem nyilvános információ, írj csak annyit, hogy “Én is viszem a mese lángját!”

2019-ben, első alkalommal tudomásunk szerint 40 meseláng lobbant fel!
A fénytérképen megjelent Baja, Bath, Budapest, Debrecen, Dorog, Dublin, Eger, Érd, Göteborg, Győr, Gyula, Kaposvár, Kóspallag, Nagykarácsony, Nagykovácsi, Pécs, Sopron, Szeged, Szalánta, Vác és Zsombó.
Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, akár mesélte, akár hallgatta!