Mesék éjszakája

A Mesék Éjszakája először 2018-ban került megrendezésre június utolsó szombatján a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület szervezésében, Budapesten.

2019-ben több mint 50 mesemondó több mint 100 meséje hangzott el élőszóban a világ mesekincséből, 3 országban, több mint 16 helyszínen, sokaknak: gyerekeknek, felnőtteknek.

Miért is fontos ez a nap egyesületünknek?
Mert fontos az élőszavas mesemondás, hogy a meséket mondjuk, ne olvassuk: a mesemondó és a mesét hallgató élő szóval, szemmel, mozdulattal, szívvel kapcsolódhasson egymással, a mesékkel.
Úgy gondoljuk a mesehallgatás természetes része lehet mind a felnőttek, mind a gyerekek életének.
Szeretnénk, hogy a színház, mozi, koncert, múzeum mellett választható legyen az élőszavas mesélés, mint a szabadidő eltöltésének aktív, építő, a lelket újratöltő, rendező, gazdagító, örömöt adó, építő módja és közösségteremtő ereje.

Mert ma is vannak mesemondók, és vannak, lesznek mesehallgatók is!

Ha megismerjük közösen a világ mesekincsét, megtapasztaljuk a mesék rendező, örömöt adó, mélybe vivő, nevettető, gyógyító erejét.
Szeretnénk olyan embereket, felnőtteket és gyerekeket együtt is megszólítani, akik még nem találkoztak azzal az élménnyel, amit egy előszavas mesehallgatás ad.
A mesemondás, hallgatás közösséget teremt. A mesék szervezte közösséget. Ezen a napon együtt volt sok-sok ember, mese és mesemondó, hallgattuk, rendeződtünk, megilletődtünk nevettünk, együtt a Mesék Éjszakáján!

Célunk, hogy június utolsó szombatja legyen a meséké! Mert  a mese akkor él, ha mondják és ha hallgatják!

Hagyományt teremtettünk: találkozunk 2020-ban is, június utolsó szombatján!