Tószegi Judit

Rajztanárból lettem kézműves, szimbólum terápiát tanultam, és 2018-ban metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterapeutaként végeztem.

Tevékenységem három felé ágazik, mézeskalács készítés, hennafestés, és komplex kézműves foglalkozások vezetése gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek. Programokat tartok közösségi terekben, nevelő otthonokban, workshopjaimon és gyerektáboraimban.

Kézműves alkotóként megragadott a mézeskalács forma- és motívum világa, a hennafestésben a gazdag mintakincs és az improvizáció lehetősége.

Mindkettő több érzékszervünkön keresztül hat, és a nem látható világból is közvetít üzeneteket. Közös bennük az is, hogy több ezer évre nyúlnak gyökereik és hagyományaik.
Párhuzamaik, kapcsolódásaik mentén rajzolódott ki az irány, ami rávezetett a szimbólumok és a mesék útjára.

Tematikus foglalkozásaimon mesékhez kapcsolódik a kézműves alkotás. Az alkotó folyamat egyben lehetőséget – teret, időt – teremt a mese belső feldolgozására. Az alkotómunka és az elkészült alkotás segíti tovább vinni és verbalizálni a mese kapcsán születő érzéseket és gondolatokat.

Workshopomon varázstárgyakat készítünk, három módon kapcsolódva egy-egy meséhez, mese elemhez. A foglalkozáson minden szükséges alapanyag, eszköz, minta és segítség rendelkezésre áll, a résztvevőknek gyakorlatra, előképzettségre nincs szüksége, csupán vállalkozó kedvre.
www.mezesmirakulum.hu
www.hennamirakulum.hu