Soós Dóra

A Piros Kakaó csoport vezetőjeként ( https://www.facebook.com/PirosKakao/), szeretek fix alapot teremteni, amiben találkoznak a tapasztalatok és életre kelnek az ötletek. A Piros Kakaó: gyerekpszichodráma csoportok, metamorphoses meseterápiás csoportok, kreatív, komplex eszköztárú események, nyári táborok, szülinapok és folyamatosan megújuló programok összessége saját helyszínünkön és bárhol, ahova meghívást kapunk. 

Az általam tartott komplex folyamatokban célom, hogy minden érzékszervünk megmozduljon, képességeink feladatot kapjanak, hogy a résztvevők kapcsolódjanak egymáshoz, a történethez és a környezethez, szüleik pedig visszajelzést kapjanak minderről. Fontos szempontom, hogy a résztvevők megtalálják helyüket a csapatban, kiderüljön számukra, hogy mit tesznek hozzá egyénileg a közös célhoz, meg az is, hogy egyensúlyba kerüljenek és, hogy érezzék meg a közösséghez tartozás erejét.

http://piroskakao.hu

A konferencián a workshopom címe:

 Mesenyomozás – óvodában, iskolában, közösségben

 Legyen közös a történetünk, keressük meg közös mesénkben, saját  szerepünk!

Állami és Alternatív iskolák és óvodák részére is tartunk csapatépítő foglalkozásokat. A célok sok félék lehetnek, összességében mégis kimondható, hogy a közösségben lévő széthúzó erő a fő oka, amiért hívnak bennünket. 

A mesékben lévő felboruló, majd rendeződő egyensúly közösségi szinten ad mintát egy ilyen folyamatban. A mesék képei közös nyelvvé alakulnak és harmónizálják a csapatot. A folyamatban eredmény csak úgy érhető el, ha külső szemként visszajelzünk a tanároknak, óvónőknek, csoportvezetőknek és a szülőknek is, hiszen ők együtt alkotják a közösség nagy egészét. Ennek a hármas viszonynak a rendezése ad biztos alapot, hogy egyre nagyobb egységekben, a Földön és az Univerzumban is megtaláljuk a helyünk és a kérdésre a választ, hogy mi az erőforrásunk egyedül és mire vagyunk képesek együtt.A Metamorphoses mesetárápia adja majd alapot,  a mesenyomozás és a gyerekpszichodráma eszközei is megjelennek a folyamatban.