Plecskó Judit

2001 óta dolgozom fejlesztő pedagógusként. 2015-ben végeztem el az alkotó-fejlesztő meseterápia képzést, 2018-ban pedig alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterapeuta oklevelet szereztem.

Dunaföldváron vezetek játszóházas keretek között játékos foglakozásokat középsős-, nagycsoportos óvodás valamint kisiskolás korú gyermekeknek. A programok összeállításánál az alkotó-fejlesztő meseterápia módszerét is használom. A nyári, egész napos foglalkozásaimon egy-egy mese- vagy ifjúsági regény történetéhez kapcsolódó játékokat készítünk, ahol terápiás kutyák is segédkeznek.

Jelenleg olyan projekten dolgozom, amiben a meseterápia, a kutyás terápia valamint a társasjáték-pedagógia módszerét ötvözöm.

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület II. szakmai konferenciáján Játssz velünk! címmel tartok worksop-ot. Egy burját népmesén keresztül mutatom be a három módszer ötvözésével készített társasjátékomat, ami az 5-7 éves korosztály részére ajánlott.

 A fényképen Durmi, a nyugdíjas, és Picike, a tanuló terápiás kutyusok láthatók velem, akik segítenek a projektem megvalósításában.