Fejér Noémi

Lassan 20 éve végeztem munkavállalási tanácsadóként, azóta dolgozom egyéni és csoportos formában pályaválasztókkal, álláskeresőkkel, szinte minden korosztállyal. Részt vettem új program fejlesztésében tartós munkanélküliek számára Angliában és Németországban. Lehetőségem volt a Szent István Egyetem és Pázmány Péter Katolikus Egyetem andragógus szakán mindezt a gyakorlati tudást átadni 5 éven keresztül. Szerveztem a hallgatókból önkénteseket, akik az iskolákban vagy a Kozma utcai börtönben pályaorientációs foglalkozásokat tartottak. Szociálpedagógusként dolgoztam családsegítőkben, gyermekjóléti szolgálatban, és alapítványoknál.
2008-ban új korszak kezdődött a számomra, amikor pszichológusként diplomáztam. Családterápiás gyakorló éveim alatt találkoztam a Ligában Boldizsár Ildikóval és a metamorphoses-meseterápiával 2010-ben. Azután az önismereti élményemnek köszönhetően ismerkedtem meg a férjemmel, aki a 3 gyermekem édesapja. Párom a meseterápiás vizsga estéjén a családi vacsoraasztalnál úgy fogalmazott „anyátok megtalálta önmagát”, sugároztam … jómagam az igazmondó tükörben pedig azt láttam meg, hogy a mese azzal gazdagított engem, milyen megmerítkezni a tiszta forrásban. 
Meseterapeutaként az a célom, hogy minél több emberhez újra eljusson a mesei” tudás”, amely a láthatatlan utak bejárását adja, valamint, hogy meg tudjunk lépni családi és egyéni elakadásokat.
Re-breithing/légzés facilitátorként azt tanultam meg, mennyire fontos a hozzám fordulók mellett lenni segítőként, kísérni a testi-lelki folyamatát, meseterapeutaként ugyanezt tapasztaltam és képviselem.
Az eddigi klienseim, amikor kézhez kapták a mesét, mint egy ablak kinyílt a tekintetük és azt a visszajelzést adták, hiszen ez a történet rólam szól, én vagyok, miképpen lehetséges ez? Nagyon fontosak ezek a megélések, találkozások, rengeteget számít! 
Hiszem, hogy az, aki hozzám fordul képes lesz megtalálnia önmagát, az élet szeretetét, teljességet és a szilárdságot.
2019. februárjától alapító tagja vagyok a Ma-Mi Műhelynek, ahol egy közösségi teret igyekszünk létrehozni a szakmai stábbal és az édesanyákkal. Májustól pedig az Egyszülős Központban várom a szülőket foglalkozásokra.
Jelenleg úgy kelek, hogy azt kérik a gyerekeim meséljek, amint útnak indítom őket, már azon jár az eszem, mikor mit és kinek mesélek a Meseterápiás, Varázsjátékos foglalkozásokon. Most egy kiskamasz csoportot fogunk indítani egy kollégámmal „a Kalandok szárnyán”. Este pedig úgy zárjuk a napunkat, hogy anya mesélj nekem. 
A mese egy szőttes, átszövi életünket és lényünket.