Boros Luca

BOROS LUCA vagyok, pedagógus, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, kundalini jógaoktató.

Pedagógusként olyan eszközök, módszerek után kutattam, amivel motiválhatom a gyerekeket, ami oldja az iskolai stresszt, megnyugtatja, áthangolja őket, mindamellett tanárként újabb és újabb lehetőségeket biztosít a kreativitásra.

Így találkoztam a tibeti hangtálakkal való játékokkal, és egyéb tanulást segítő módszerekkel (EDU kineziológia, dráma). Létrehoztam egy Ifjúsági Színházat, Elefáni Papírszínház néven, melyet színházi neveléssel bővítettem. Írtam hozzá egy mesét, majd nyomtatott formában megjelent a mesekönyv, ami bábszínház is egyben.  

Ekkor jutottam el Boldizsár Ildikó első meseterápiás kurzusára. Szó szerint sokkolt a találkozás, mert azt éreztem, minden eddig létrehozott dolgot el kell engednem és helyet kell adnom a meséknek.

A felismerést követően, a bénító mozdulatlanság után, cselekedni kezdtem. Felszámoltam a régit, és lépésről-lépésre építeni kezdtem az újat.

Azóta alkotó-fejlesztő meseterapeutává és kundalini jógaoktatóvá váltam. Szentendrén és környékén dolgozom felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt.

A fókuszpontot a gyerekek szorongásoldására tettem, Kollár Alíz kineziológussal együttműködve gyermek-stresszoldó foglalkozásokat tartunk óvódásoknak, kisiskolásoknak, sőt családoknak is egyaránt.

Nagyon szeretem a mesékkel való munkát, ahogy finoman felfedik és lebontják a személyiség árnyait, kibontják szépségeit és képessé, bátorrá, cselekvővé teszik a velük dolgozót.

A Metamorphoses Meseterápiás Konferencián egy óvodás csoportnak készült foglalkozást mutatok be, melyben a képzeletfejlesztés mellett a testtudatosítás, mozgás- és érzelmi intelligencia fejlesztésére vállalkozom egyetlen mese bevonásával.

Képzeletjáték, drámajáték, varázsmondóka, érzékszerv élesítés, dühkezelés mind szerepel a palettán, sőt egy izgalmas testen belüli kereső játék is, mely segít az elengedés képességének felidézésében.